Pikkujoulut ja Vaalikokous

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 05/12/2019
17:00 - 23:00

Tapahtumapaikka
Ossinsauna


Tervetuloa mukaan Teekkarien LVI-kerhon vuoden viimeiseen, muttei suinkaan vähäisimpään tapahtumaan, eli Pikkujouluihin!

Oletko kiinnostunut yhdistystoiminnasta, LVI:stä, talotekniikasta tai rakennusten energiatekniikasta? Jäitkö ilman hallituspaikkaa? Eikö sinua otettu killan raatiin tai muun AA-kerhon hallitukseen? Ei hätää, sillä Teekkarien LVI-kerhon pikkujoulut ovat samalla vaalikokous, jossa valitaan uusi hallitus vuodelle 2020. Hallituksen tehtävänä on päättää vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista, organisoida niiden järjestely ja vastata kerhon yhteyksistä yritysmaailmaan.

Kerhon pikkujouluihin ovat tervetulleet niin vanhat kuin uudet tieteenharjoittajat. Tule siis mukaan rentoon illanviettoon kerholaisten kanssa, ja astu rohkeasti ehdolle vaaleissa!

Tapahtuma alkaa torstaina 5.12.2019 klo 17:00 vaalikokouksen merkeissä, jonka jälkeen ilta jatkuu pikkujouluja juhlien. Tarjolla on hyvää ruokaa, glögiä, saunaa, saunajuomaa, jne jne…

Ilmo pikkujouluihin aukeaa tällä sivulla 5.11 kello 12. Muistathan laittaa mahdolliset allergiat ja ruokarajoitteet ilmoittautumisen kommenttikenttään!

Ilmoita kiinnostuksestasi hallitustehtäviin osoitteessa: https://forms.gle/8QGr2tEZRrrJ2Ftg8

Tällä tavoin informoimme ilmoittautuneita toisista kanssahakijoista, jotta kaikki voivat valmistautua vaalikokoukseen ilman turhaa jännitystä 🙂

Nähdään Vaalikokouksessa ja sen jälkeen pikkujouluissa!

 

Alla vielä esittelyt kaikista hallitustehtävistä:

Puheenjohtaja
Puheenjohtaja kutsuu kerhon hallituksen koolle ja johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtaja varmistaa, että kerhon toiminta on sääntöjen mukaista ja vastaa kerhon asioista. Puheenjohtaja on kerhon edustaja erilaisissa tapahtumissa ja muissa kokouksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Lisäksi puheenjohtaja vastaa osaltaan tulevien tapahtumien järjestämisestä, rahoituksen hankkimisesta ja aikataulutuksesta. Puheenjohtajan rooli on hyvin vastuullinen, mutta se on myöskin todella antoisa.

Varapuheenjohtaja
Varapuheenjohtajan tärkein tehtävä on korvata puheenjohtajaa, mikäli puheenjohtaja on estynyt, joten varapuheenjohtajan pitää olla hyvin perillä siitä mitä kerholle kuuluu, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Muuten tehtävät ovat mitä laaja-alaisempia, sillä jos joku hallituslainen tarvitsee apua jossain, esimerkiksi koulukiireiden takia, varapuheenjohtaja voi lieventää kyseisen henkilön työtaakkaa auttamalla. Varapuheenjohtaja voi hyvin olla uusi tulokas, mutta ennakkokäsitys kerhon toiminnasta muun muassa tapahtumien kautta on hyödyksi, vaikkakin ei välttämätöntä. Muu samantyyppisen toiminnan kokemus on myös hyödyksi.

Webmaster
Webmaster huolehtii kerhon nettisivuista, tiedotuksesta sekä sähköpostilistoista. Lisäksi kerhon sometilit (Facebook ja Instagram) ovat webmasterin vastuulla. Nettisivut on tehty WordPressillä, jonka käyttö on helppo opetella, jos se ei ole aikaisemmin tuttu. Nettisivujen käytöstä on myöskin saatavilla selkeät, käytännössä kaiken kattavat, vuosien saatossa hioutuneet ohjeet seuraavalle Webmasterille. Webmasterin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten se soveltuu hyvin innokkaalle ensikertalaiselle.

Sihteeri
Sihteerin pääasiallinen tehtävä on huolehtia hallituksen ja yhdistyksen kokouspöytäkirjojen luomisesta ja dokumentoinnista. Sihteeri voi lisäksi olla mukana myös muissa, pienemmissä, puheenjohtajan määräämissä avustustehtävissä. Sihteerin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta ja siten soveltuukin erinomaisesti myös ensikertalaiselle. Sujuvasta kirjoitustaidosta ja huolellisuudesta on sihteerille kuitenkin hyötyä, sillä kokouspöytäkirjat ovat talousdokumenttien ohella kerhon virallisia asiakirjoja.

Rahastonhoitaja
Rahastonhoitajan tehtävissä pääsee toimimaan yhdistyksen taloushallintoon kuuluvien asioiden parissa. Rahastonhoitaja pitää kirjaa kerhon tuloista ja menoista. Rahastonhoitaja maksaa kerhon laskut, laskuttaa mm. kannatusjäsenyysmaksut yrityksiltä, valvoo jäsenmaksujen kertymistä sekä arkistoi maksutositteet. Tilinpäätöksen laatiminen tilikauden lopussa kuuluu myös rahastonhoitajan tehtäviin. Rahastonhoitajan tehtäväkään ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten sopii hyvin huolellisesti asiat hoitavalle ensikertalaiselle.

Excumestarit (2kpl)
Excumestarin pääasiallinen tehtävä on järjestää yritysvierailuja. Excumestarina opit tuntemaan paljon uusia eri yrityksien edustajia. Suurin vuosittainen järjestettävä excursio on Kotimaan Pitkä -excursio, joka on muutaman päivän pituinen reissu, jolla kierretään ympäri Suomea tutustuen alaan. Excumestarina on hyvin todennäköistä, että kontaktiverkkoosi tarttuu tulevaisuuden työpaikkoja silmällä pitäen hyvinkin tärkeitä kontakteja. Et tarvitse aiempaa hallituskokemusta hakiessasi excursiomestariksi. Aiemmat alan yrityskontaktit ovat eduksi mutta eivät toki välttämättömiä.

Isäntä
Isännän näkyvin tehtävä on pitää huoli siitä, ettei kerhon tapahtumissa kenenkään tarvitse nähdä nälkää tai olla janoissaan. Huomaamattomampi mutta sitäkin tärkeämpi tehtävä on pitää yllä kerhohuoneen kahvitarpeistoa täydentämällä kahvi- ja maitoreserviä tarpeen mukaan. Isäntä on myös valmis auttamaan, mikäli puheenjohtaja ja muu hallitus kaipaavat lisäapuja. Isännän tehtävässä ei tarvita aikaisempaa hallituskokemusta, joten se sopii hyvin innokkaalle ensikertalaiselle. Kokkaustaidoista ei ole tässä tehtävässä haittaa.

Juottaja
Juottamisella tarkoitetaan – mitäpä muutakaan kuin esimerkiksi kahden kupariputken yhteenliittämistä, mikä on hyvin oleellista LVI-tekniikassa. Sen sijaan hallituksessa juottajan tehtäviin kuuluu apulaisena häärääminen. Juottaja sopii erinomaisesti ensimmäiseksi hallituspaikaksi, jossa pääsee oppimaan hallituksen tavat ja muiden tehtävien sisällöt, sekä helposti jatkamaan seuraavaan kauteen mieleisessä tehtävässä.

Mikäli hallitus kasvaa nämä paikat täyttäen vielä suuremmaksi kokoonpanoksi, on oiva mahdollisuus keksiä uusia tehtäviä, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan nauttimaan hallitustoiminnasta. Kerhon päivityksessä oleviin sääntöihin nojautuen hallituksessa saa olla maksimissaan 15 jäsentä.