Tässä postauksessa tämän vuoden hallituslaiset esittäytyvät, ja kertovat itsestään sekä roolistaan.

Puheenjohtaja

Moi!

Mä oon Mette ja toimin kerhon puheenjohtajana tänä vuonna. Aloitin hallitusurani jo viimevuonna kerhon emäntänä ja siitä oli luontevaa jatkaa puheenjohtajan tehtäviin. Opiskelen neljättä vuotta Aallossa ja nyt siis maisteria Advanced Energy Systems pääaineessa. Kerhossa olen oppinut monia hyödyllisiä taitoja työelämää ja muutenkin elämää varten. Lisäksi verkostoituminen muiden opiskelijoiden ja alan yritysten kanssa on todella arvokasta. Kerhon kautta olen löytänyt myös ystäviä, joiden kanssa on ollut mahtavaa järjestää tapahtumia.

Mitä puheenjohtajan tehtäviin sitten kuuluu?

Puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle ja johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtaja vastaa kerhon asioista ja varmistaa että kerhon toiminta on sääntöjen mukaista. Puheenjohtaja edustaa kerhoa erilaisissa tapahtumissa ja muissa kokouksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Lisäksi puheenjohtaja vastaa osaltaan tuevien tapahtumien järjestämisestä, rahoituksen hankkimisesta ja aikataulutuksesta. Puheenjohtajan rooli on vastuullinen, mutta antoisa.

Vinkkinä puheenjohtajalle: Delekointi oli itselle aluksi vaikeaa, mutta kun sitä pikkuhiljaa oppii paremmin, helpottuu kiire ja aikaa jää kokonaiskuvan hahmottamiseen, joka on puheenjohtajan pääasiallinen tehtävä. Uskalla siis pyytää apua ja jaa rohkeasti vastuuta myös muille.

– Mette

 

Varapuheenjohtaja

Moikka!

Oon kerhon varapuheenjohtaja Pinja ja tää on mun toinen hallitusvuosi. Toiminnassa parasta on ollut muihin alan opiskelijoihin tutustuminen ja yritysvierailut. Kannattaa lähteä mukaan hallitukseen, on ollut todella antoisat kaksi vuotta!🤩🙌

Varapuheenjohtajan tärkein tehtävä on avustaa puheenjohtajaa. Mikäli puheenjohtaja on estynyt, varapuheenjohtaja korvaa puheenjohtajaa. Tämän vuoksi on tärkeää olla perillä kerhon asioista sekä
sisäisesti, että ulkoisesti. Varapuheenjohtajan tehtävät on laaja-alaisia, sillä jos joku hallituksen jäsenistä
tarvitsee apua jossain, esimerkiksi koulukiireiden takia, varapuheenjohtaja voi lieventää kyseisen henkilön työtaakkaa auttamalla. Varapuheenjohtaja voi hyvin olla uusi tulokas, mutta ennakkokäsitys kerhon toiminnasta muun muassa tapahtumien kautta on hyödyksi, vaikkakin ei välttämätöntä. Muu samantyyppisen toiminnan kokemus on myös hyödyksi.

– Pinja

 

Sihteeri

Hei!

Olen Hugo (oikealla), kerhon sihteeri ja tämä on ensimmäinen vuoteni LVI-kerhossa sekä Aalto-yliopistossa. Hallituksessa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, osallistumaan kerhon tapahtumiin ja toimintaan sekä tietenkin verkostoitumaan. Voin ehdottomasti suositella LVI-kerhon hallitukseen liittymistä, erityisesti sihteeriks ;)!

Sihteerin pääasiallinen tehtävä on huolehtia hallituksen ja yhdistyksen kokouspöytäkirjojen luomisesta ja dokumentoinnista. Sihteeri voi lisäksi olla mukana myös muissa, pienemmissä, puheenjohtajan määräämissä avustustehtävissä. Sihteerin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta ja siten soveltuukin erinomaisesti myös ensikertalaiselle. Sujuvasta kirjoitustaidosta ja huolellisuudesta on sihteerille kuitenkin hyötyä, sillä kokouspöytäkirjat ovat talousdokumenttien ohella kerhon virallisia asiakirjoja.

– Hugo

 

Rahastonhoitaja

Moi!

Mä olen Simon kerhon rahastonhoitaja AKA rahis. Kerhon jäsenenä olen ollut koko opiskelu aikani, mutta hallitus toiminnassa olen mukana vasta ensimmäistä vuotta. Kerhotoiminnan ohessa olen myös kolmannen vuoden ENY opiskelija, partiolippukunnan varapuheenjohtaja sekä lähdössä vaihto-opiskelemaan kuudeksi kuukaudeksi Japaniin.

Rahiksen tehtäviin kuuluu kerhon rahojen tarkkailu kirjanpidollisissa merkeissä sekä laskujen maksu ja lähettäminen. Rahis pitää myös huolta tilinpäätöksen laatimisesta ja yhdessä puhiksen kanssa budjetin tekemisestä. Rahastonhoitajan tehtävään ei tarvita aikaisempaa hallituskokemusta, mutta huolellisuutta ja halua koskettaa byrokratian maailmaa tässä tehtävässä kuitenkin tarvitaan.

– Simon

 

Excumestarit

Moi!

Me olemme Petja ja Joonas, tämän hallituskauden excursiomestarit. Tehtävänämme on tarjota Sinulle kerhon jäsenenä unohtumattomia yritysvierailuja alan yrityksissä. Pääset tutustumaan alan erilaisiin työmahdollisuuksiin, tuotteisiin ja tietysti uusiin ihmisiin. Excut ovatkin helppo tapa osallistua kerhon toimintaan, joten rohkeasti vain mukaan!

Excumestareiden kannalta vuoden tärkein tapahtuma eli Kotimaan Pitkä on loppuvuodesta järjestettävä spektaakkeli, jossa joukko teekkareita matkustaa bussilla maamme valtateitä pitkin yritysvierailuille muutaman päivän ajan. KP:lla osallistujat saavat nauttia kädenjäljestämme, kun mysteerikohteet sisältävä pakettimatka on räätälöity valmiiksi. Riittää kun saapuu lähtöpäivänä bussiin ja istuu alas.

PS Kannattaa vilkaista Tapahtumat-sivulta tulevat excursiot.

-Petja ja Joonas

 

Markkinointipäällikkö

Moi!

Mä oon Katja, neljännen vuoden energiatekniikan opiskelija, ja toimin kerhossa markkinointipäällikkönä. Olen hallituksessa ensimmäistä vuotta, ja vuosi on antanut enemmän kuin osasin odottaa! Toiminnassa olen saanut paljon uusia kavereita ja tavannut inspiroivia ihmisiä, päässyt tutustumaan tosi mielenkiintoisiin energia-alan yrityksiin ja sitä kautta tulevaisuuden energiaongelmiin ja niiden ratkaisemiseen.

Markkinointipäällikön vastuulla on kerhon sosiaalinen media ja nettisivut. Olen siis vastuussa meidän Instagramista, LinkedInistä, Facebookista, telegram-kanavista, sähköpostilistasta sekä nettisivujen päivittämisestä. Tehtäviini kuuluu muun muassa päivittää tapahtumia, kuten excursioita tai viini-iltoja kehon somekanaviin, sekä tiedottaa jäseniä sähköpostilistalla. Usein teen myös yhteistyöpostauksia kannatusjäsentemme kanssa, tai kontaktoin yrityksiä markkinoinnin osalta. Roolissa pääsee käyttämään omaa luovuutta ja ottamaan vapaasti käyttöön omia ideoita. Tehtävä soveltuu jollekulle, jolla on intoa markkinointia ja erilaista suhdetoimintaa kohtaan. Rooli soveltuu hyvin myös ensikertalaiselle!

– Katja

 

Isäntä

Moro!

Nimi: Aleksi; ja toimin herran vuonna 2023 Teekkarien LVI-kerhon isäntänä. Opiskelen neljättä vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa ja nyt maisterivaiheessa olen suuntautunut energiakonversion puolelle. Puheenjohtajamme ylipuhui suurilla sanoillaan minut hakemaan rooliin, enkä ole katunut päivääkään valintaani. Kerhon toiminnan kautta pääsee olemaan mukana järjestämässä mahtavia tapahtumia ja tutustumaan vielä mahtavampiin kavereihin!

Isännän tehtävistä:

Tehtäviin pääsääntöisesti kuuluu pitää huoli, ettei jäsenten tarvitsen kärvistellä nälissään tai janoissaan kerhon tapahtumissa. Tämän suuren ja tärkeän tehtävän toteuttaminen vaatii tarkkaa makuaistia, mielikuvitusta, kaupassa käyntiä, ruuan tilaamista ja tarkkaa annoskoon määrittelyä. On kyseessä sitten rottatuille tai phat thai, pidän huolen, ettei ruoka tai varsinkaan juomapuoli jätä ketään kylmäksi.

Siinä missä muissa hallitusrooleissa saattaa joutua formaalin byrokratian kouriin, isännän (ja emännän) roolissa pääsee vapauttamaan sisäisen, luovan, Picasson ja avaamaan portit makujen maailmaan. Suosittelen roolia ehdottomasti kaikille niille, jotka nauttivat maallisista nautinnoista.

-Aleksi

 

Emäntä

Moi!

Mä oon Amanda ja mä oon vuonna 2023 LVI-kerhon emäntä ja häirintäyhdyshenkilö. Mä oon innokas kokeilemaan uutta ja tekemään kaikenlaista joten liityin LVI kerhoon.

Mun tehtäviin kuuluu isännän kanssa ruuan ja juoman hankkiminen/tekeminen tapahtumiin. Lisäksi tehtäviin kuuluu varmistaa, että kaikilla on mukava olla kerhon jäsenenä.

– Amanda

 

Tekniset assistentit

Hei,

olen Tuomas ja liityin LVI-kerhoon tekniseksi assistentiksi vuodelle 2023. Aloitin opinnot Aallossa suoraan maisterivaiheesta ja halusin tutustua enemmän oman alan opiskelijoihin. Tästä sainkin idean liittyä LVI-kerhoon ja siitä melko nopeasti idea liittyä hallitukseen syntyi myös. Hallituksesta sai myös sitä yhteisöllisyyttä, jota oli kaivannut opintojen alettua ja mukavaa yhteistä tekemistä.

Mikä on tekninen assistentti?

Kuulemani mukaan tekninen assistentti on melko uusi lisäys hallituksen rooleihin, ja minua ennen meitä on ollut vain yksi. Tekninen assistentti konkreettisesti tekee mitä pyydetään eikä tehtävässä ole kiveen hakattua roolia. Itse pidän tästä, koska aina tulee jotain uutta ja mielenkiintoista tehtävää.

Teknisen assistentin rooli sopiikin kaikille, jotka haluavat kokeilla kerhotoimintaa ilman suurempaa sitoutumista varsinaiseen rooliin. Tekemistä varmasti riittää oman innostuksen ja haluamisen rajoissa. Rooli ei kuitenkaan ole jokavuotinen vaan vaatii että muut pestit saadaan ensin täytettyä.

– Tuomas