Tässä postauksessa on kooste kerhon Instagramissa löytyvistä hallitusesittelyistä, joissa kerhon vuoden 2020 hallitus kertoo kerhotoiminnasta ja omista rooleistaan!

Hallitushaku ja ilmoittautuminen 11.12 järjestettävään vaalikokoukseen on nyt käynnissä. Lisätiedot: https://lvi.ayy.fi/?event=vaalikokous-ja-pikkujoulut-2

 

 

Puheenjohtaja

Tervehdys!

Olen LVI-kerhon istuva puheenjohtaja. Olen ollut kerhon jäsen vuodesta 2017, jolloin aloitin maisterin opintoni Aallossa. Kerhon hallituksessa olen myös viihtynyt aiemmin (excumestari 2018). Kerhon hallituspestien kautta olen saanut hyviä ystäviä ja mitä mahtavimman verkoston, josta on ollut erittäin paljon hyötyä työelämässä. LVI-ala on loppujen lopuksi Suomessa niin pieni, että hallitustehtävien kautta tutuiksi tulleisiin ihmisiin törmää työelämässä lähes päivittäin. LVI-kerhon hallitukseen kannattaa siis ihmeessä hakea! Hae sinäkin, siitä on pelkästään hyötyä!

Puhiksen tehtävistä vielä:
Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu kutsua kerhon hallitus koolle ja johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtaja vastaa kerhon asioista ja varmistaa, että kerhon toiminta on sääntöjen mukaista. Puheenjohtaja on kerhon edustaja erilaisissa tapahtumissa ja muissa kokouksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Lisäksi puheenjohtaja vastaa osaltaan tulevien tapahtumien järjestämisestä, rahoituksen hankkimisesta ja aikataulutuksesta. Puheenjohtajan rooli on vastuullinen, mutta myös antoisa.

-Maku, Puheenjohtaja 2020

 

 

Varapuheenjohtaja

Moi, mä oon kerhon varapuhis. Kerhon hallituksessa oon ollut mukana jo kolme vuotta (Sihteeri 2018, Puheenjohtaja 2019, Varapuheenjohtaja 2020) ja en voi muutakun suositella hakemaan mukaan LVI-kerhon hallitukseen! Kerhotoiminta luo loistavaa vastapainoa opiskelulle ja sitä kautta saa uusia kavereita ja tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan. Mitä varapuhiksen tehtäviin sitten kuuluu?

Varapuheenjohtajan tärkein tehtävä on avustaa puheenjohtajaa. Mikäli puheenjohtaja on estynyt, varapuheenjohtaja korvaa puheenjohtajaa. Tämän vuoksi varapuheenjohtajan on tärkeää olla perillä kerhon asioista sekä sisäisesti että ulkoisesti. Varapuheenjohtajan tehtävät ovat mitä laaja-alaisempia, sillä jos joku hallituksen jäsen tarvitsee apua jossain, esimerkiksi koulukiireiden takia, varapuheenjohtaja voi lieventää kyseisen henkilön työtaakkaa auttamalla. Varapuheenjohtaja voi hyvin olla uusi tulokas, mutta ennakkokäsitys kerhon toiminnasta muun muassa tapahtumien kautta on hyödyksi, vaikkakin ei välttämätöntä. Muu samantyyppisen toiminnan kokemus on myös hyödyksi.

-Janika, Varapuheenjohtaja 2020

 

 

Webmaster

Moikka moi!

Mä oon Saara ja oon toiminut tän vuoden webmasterin. Aallossa aloitin opinnot vuonna 2019 maisterivaiheessa ja samalla hieman extemporesti lähdin hallitukseen mukaan. Vaikka en ollu suunnitellut “uraa” LVI-kerhon hallituksessa, en oo silti katunut hetkeäkään mukaan lähtemistä! Kuluneen vuoden aikana oon päässyt tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja päässyt kunnolla näkemään kerhon toimintaa. Suosittelen ehdottomasti LVI-kerhon hallitukseen liittymistä! Erityisesti webmasterin rooli on mukavan rento ja sopii kenelle vaan.

Webmaster huolehtii kerhon nettisivuista, tiedotuksesta sekä sähköpostilistoista. Lisäksi kerhon sometilit (Facebook ja Instagram) ovat Webmasterin vastuulla, joten Webmasterina pääsee käyttämään myös taiteellista silmää. Nettisivut ovat tehty WordPressillä, jonka käyttö on helppo opetella, jos se ei ole aikaisemmin tuttu. Nettisivujen käytöstä on myöskin saatavilla selkeät, käytännössä kaiken kattavat, vuosien saatossa hioutuneet ohjeet seuraavalle Webmasterille. Webmasterin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten se soveltuu hyvin innokkaalle ensikertalaisellekin.

-Saara, Webmaster 2020

 

 

Sihteeri

Moi!

Mä oon kerhon sihteeri ja tämä oli ensimmäinen vuoteni LVI-kerhossa. Hallituksessa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, kerhon toimintaan ja tietenkin luomaan kontakteja alalle. Voin ehdottomasti suositella LVI-kerhon hallitukseen liittymistä!

Sihteerin pääasiallinen tehtävä on huolehtia hallituksen ja yhdistyksen kokouspöytäkirjojen luomisesta ja dokumentoinnista. Sihteeri voi lisäksi olla mukana myös muissa, pienemmissä, puheenjohtajan määräämissä avustustehtävissä. Sihteerin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta ja siten soveltuukin erinomaisesti myös ensikertalaiselle. Sujuvasta kirjoitustaidosta ja huolellisuudesta on sihteerille kuitenkin hyötyä, sillä kokouspöytäkirjat ovat talousdokumenttien ohella kerhon virallisia asiakirjoja.

-Anni, sihteeri 2020

 

 

Rahastonhoitaja

Moi!

Mä oon Santtu ja toimin kerhon rahastonhoitajana. Maisteriopinnot alotin Aallossa 2019 ja siinä samalla tutustuin kerhon toimintaan ja hauskaa on ollut!

Rahiksen tehtävissä pääsee toimimaan yhdistyksen taloushallintoon kuuluvien asioiden parissa. Rahastonhoitaja pitää kirjaa kerhon tuloista ja menoista. Rahastonhoitaja maksaa kerhon laskut, laskuttaa mm. kannatusjäsenyysmaksut yrityksiltä, valvoo jäsenmaksujen kertymistä sekä arkistoi maksutositteet. Tilinpäätöksen laatiminen tilikauden lopussa kuuluu myös rahastonhoitajan tehtäviin. Rahastonhoitajan tehtäväkään ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten sopii hyvin huolellisesti asiat hoitavalle ensikertalaiselle.

-Santtu, Rahastonhoitaja 2020

 

 

Excumestarit

Moro, me ollaan kerhon excursiomestarit! kumpikin oltiin ensimmäistä kertaa hallituksessa, mutta viimeiseksi ei varmasti jää! Ollaan kerhon kautta päästy tutustumaan muihin alasta kiinnostuneisiin opiskelijoihin ja alan eri toimijoihin ja saatu luotua hyviä suhteita tulevaisuutta varten. Ei voida muuta kuin suositella LVI-kerhon hallitukseen hakemista!

Excursiomestareiden tehtäviin kuuluu excursioiden eli yritysvieralujen organisointi ja isännöinti. Otetaan yhteyttä kiinnostuneisiin alan yrityksiin ja järjestetään tilat ja illan tapahtumat. Sen jälkeen nautitaan työn hedelmistä usein saunoen ja sopivia virvokkeita nauttien. excursiomestareiden taidonnäytteenä toimii KP eli kotimaan pitkä, joka on muutaman päivän pituinen Suomea kiertävä excursiomatka, joka on mahtava elämys kaikille opiskelijoille!

Excursiomestarin ei tarvitse selvitä yksin, koska viereltä löytyy toinen vastuunjakaja ja muulta hallitukselta voi aina kysyä apua ja neuvoja.

Kokemuksesta voimme sanoa, että ensikertalainenkin selviää roolista mainiosta ja aikaisemmat yrityskontaktit on pelkkää plussaa!

-Tomas ja Julius, excursiomestarit 2020

 

 

Isäntä

Terve!

Mä oon Antti ja oon toiminut kuluvana vuonna kerhon isäntänä. Aallossa alotin maisterivaiheessa 2019 ja mitä olin kuullut Teekkarien LVI-kerhosta, niin olihan se pakko liittyä kerhoon ja sitten lisäksi vielä hallitukseen. Oon ollu erittäin tyytyväinen päätökseen lähtee mukaan hallitustoimintaan. Tätä kautta pääsee tutustumaan paljon uusiin ihmisiin ja saa paljon uusia kavereita! Kerhossa toiminta auttaa myös luomaan hyvää verkostoa työelämään.

Isännän tehtävistä:
Mun tehtäviin on kuulunut, ettei tapahtumissa kukaan ole nälissään tai janoissaan. Käytännössähän tämä tarkoittaa siis ruokien tilaamista tai kaupassa käyntiä. Ruuanlaittamistakin on päässyt harrastamaan ja siihen löytyy muilta hallituslaisilta apua aina kun tarvitsee. Tehtäviin kuuluu myös kerhohuoneen kahvi- ja kahvimaitovarastojen ylläpito.

Isännän tehtävä on jonkin verran työllistävä tietty, kuten kaikkien hallitusroolien, mutta ei mitään sellaista mitä ei opiskeluiden ja töitten tekemisen ohessa pystyisi tekemään!

-Antti, Isäntä 2020

 

 

Juottaja

Lämmin tervehdys!

Toimin kerhon hallituksessa Juottajana, joka tunnetaan myös kerhon nautiskelijana. Käytännössä juottajan rooli on toimia muiden hallituksen jäsenten apuna ja tukena mahdollisuuksien mukaan, erityisesti isännän auttaminen tapahtumien juomapuolen suhteen on luonnollinen väylä auttaa hallituskaveria. Juottajan roolissa toimimisen eduksi katsotaan LVI-henkistä teekkarimieltä ja halukkuutta osallistua mahdollisimman moneen kerhon tapahtumaan. Juottajan roolissa pääsee myös näkemään muiden hallituspestien tehtäviä ja mahdollisesti sen perusteella hakemaan mukaan taas seuraavalle kaudelle.

Ennen kaikkea on hyvä muistaa nautiskella hallituskaudesta!

-Iiro, Juottaja 2020