Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti ISH-messuja. Messualue oli valtava. Se koostui yhdestätoista eri hallista, joista kukin oli melkein noin Helsingin messukeskuksen kokoinen. Pitkien etäisyyksien vuoksi, hallien välillä kulki myös bussiyhteys.

Messukeskuksen toisessa päässä hallissa 4 esittelyssä olivat erilaiset WC-kalusteet. Vierailimme ensimmäiseksi Oraksen pisteellä, jossa esittelyssä olivat muun muassa Suomesta muistuttavat joutsenhanat.

Tavanomaisten mallien lisäksi tutustuimme hallissa myös luksusammeisiin sekä turkkilaiseen design-vessanpönttöön.

Tämän jälkeen siirryimme halliin 11, jossa oli ilmanvaihtotekniikkaa esittelevien yritysten pisteitä. Monissa pisteissä pääsi näkemään erikokoisia lämmönvaihtimia, lämmöntalteenottolaitteita, puhaltimia, suodattimia ja säätöpeltejä sekä niistä koostuvia ilmanvaihtokoneita. Joissakin pisteissä systeemiä oli havainnollistettu värein ja kuvioin. Monet laitteet olivat myös yhdeltä seinältä läpinäkyviä, siten että prosessia pääsi seuraamaan lasin läpi.

Osa ilmanvaihtokoneista niin suuria, että niitä pääsi ihailemaan myös sisäpuolelta. Innovatiivisia ratkaisuja ei erityisemmin tullut vastaan, mutta oli mielenkiintoista näkemään laitteiden toiminta käytännössä oppikirjojen kuvien sijaan.

Näiden lisäksi kiersimme perjantaina myös halleissa 8 ja 9. Nämä hallit keskittyivät rakennus- ja energiatekniikkaan sekä uusiutuviin energiantuotantomuotoihin.