Teekkarien LVI-kerhon perinteinen Kotimaan Pitkä järjestettiin tänä vuonna 31.10.-3.11.2019. Suuntasimme itään Porvoo-Kouvola-Lappeenranta-Vantaa-akselille, ja reissuumme sisältyi tänä vuonna tavanomaisten excursioiden lisäksi myös erikoisempaa ohjelmaa. Matkaan lähti 17 innokasta teekkaria, jotka saatiin myös kaikki palautettua elävinä takaisin Otaniemeen – onnistunut reissu siis!

Reissu startattiin Teekkarikylän bussipäättäriltä 9.02, sen jälkeen kun Juottajammekin oli onnistuneesti saatu lastattua kyytiin. Bussimatka ensimmäiselle etapille taittui mukavasti esittelykierroksella ja matkan johtajien (jokseenkin sekavia) jutusteluita kuunnellessa.

Ensimmäinen excursiokohteemme oli Porvoossa sijaitseva kotimainen laitevalmistaja Enervent Oy, joka valmistaa ilmanvaihtolaitteita ja tarjoaa energiatehokkaita ratkaisuja sisäilmaston parantamiseen. Excursio alkoi  kattavalla esityksellä Enerventista yrityksenä sekä sen tarjoamista tuotteista ja plaveluista. Esityksen jälkeen siirryimme lounastamaan isäntiemme kanssa, jonka jälkeen excursion lopuksi pääsimme vielä tutustumaan Enerventin Porvoon tehtaaseen ja siellä valmistuksessa oleviin tuotteisiin. Loistava aloitus siis tälle reissulle ja porukalle!

Porvoon jälkeen bussimme nokka kääntyi kohti Kausalaa ja Kouvolaa, jossa määränpäänämme oli Haltonin tehdas. Halton Group on maailman johtava sisäilmastoratkaisujen toimittaja vaativiin erityisympäristöihin, ja pääsimmekin kuuntelemaan mielenkiintoista esitystä Haltonista, sen historiasta sekä innovatiivisista ratkaisuista ja teknologioista. Tehdaskierroksella tutustuimme muun muassa leikkaussalin ja Karibian risteilijän ilmanvaihtoon. Vaikka retkikuntaamme olikin eksynyt tänä vuonna hiukan poikkitieteellisempää sakkia, oli tällä excursiolla tarjottavaa ihan jokaiselle. Excursion jälkeen siirryimme isäntiemme johdolla illastamaan Kouvolaan hotelli Vaakunaan, jonka jälkeen ilta ei suinkaan päättynyt vaan suuntasimme koko porukan voimin läheiseen karaokebaariin.

Perjantaina meitä odottikin hieman erilainen ”excursio”, sillä päivän ohjelmassa oli lappeenrantalaiseen teekkarikulttuuriin tutustumista ja sitsit. Bussimme nokka kääntyi kohti Skinnarilaa ja LUT-yliopistoa. Skinnarilaan saavuttuamme meitä isännöivät paikallisen konekillan puhis ja varapuhis, ja heidän johdollaan pääsimme pelailemaan kyykkää sekä tutustumaan kampukseen ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Illalla osallistuimme meidän kunniaksemme järjestetyille hyvin poikkitieteellisille sitseille, ja loppuilta menikin hämärän peitossa ja Saimaassa uiden.

Lauantai aamuna suuntasimme takaisin pk-seudulle määränpäänämme Grundfos Pumppujen pääkonttori Vantaalla. Oy Grundfos Pumput Ab on maailman johtavan pumppuvalmistajan Suomen myyntiyksikkö, jolla on toimintaa koko Suomessa. Excursiolla kuulimme mielenkiintoisen esityksen, joka käsitteli niin erilaisten pumppujen teknologiaa kuin tanskalaisen emoyhtiön sekä Suomen yksikön toimintaa ja historiaa. Pääsimme myös vierailemaan toimipisteen moderneissa tiloissa. Excursion jälkeen siirryimme illalliselle hotelli Vantaan Amarilloon, josta ilta jatkui vielä paikalliseen kuuluisuuteen eli Tulisuudelmaan.

Sunnuntain ohjelmaan ei enää kuulunut muuta, kuin aamiainen hotelli Vantaalla ja kotiinpaluu. Teekkarien LVI-kerho kiittää upeasta reissusta niin isäntiä kuin kaikkia rmukana olleita.  Vuoden päästä mennään taas!