Pikkujoulut + Vaalikokous

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 05/12/2018
17:00

Tapahtumapaikka
Ossinsauna


Tervetuloa mukaan Teekkarien LVI-kerhon vuoden viimeiseen, muttei suinkaan vähäisimpään tapahtumaan, eli Pikkujouluihin!

Oletko kiinnostunut yhdistystoiminnasta, LVI:stä, talotekniikasta tai rakennusten energiatekniikasta? Jäitkö ilman hallituspaikkaa? Eikö sinua otettu killan raatiin tai muun AA-kerhon hallitukseen? Ei hätää, sillä LVI-kerhon pikkujoulut ovat samalla vaalikokous, jossa valitaan uusi hallitus vuodelle 2019. Hallituksen tehtävänä on päättää vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista, organisoida niiden järjestely ja vastata kerhon yhteyksistä yritysmaailmaan.

Kerhon pikkujouluihin ovat tervetulleet niin vanhat kuin uudet tieteenharjoittajat. Tule siis mukaan rentoon illanviettoon kerholaisten kanssa, ja astu rohkeasti ehdolle vaaleissa!

Tapahtuma alkaa klo 17 vaalikokouksen merkeissä, jonka jälkeen tarjolla hyvää ruokaa, glögiä, saunaa, saunajuomaa, jne jne…

Alla esittelyt hallitustehtävistä!

Puheenjohtaja
Puheenjohtaja kutsuu kerhon hallituksen koolle ja johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtaja varmistaa, että kerhon toiminta on sääntöjen mukaista ja vastaa kerhon asioista. Puheenjohtaja on kerhon edustaja erilaisissa tapahtumissa ja muissa kokouksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Lisäksi puheenjohtaja vastaa osaltaan tulevien tapahtumien järjestämisestä, rahoituksen hankkimisesta ja aikataulutuksesta. Puheenjohtajan rooli on hyvin vastuullinen, mutta se on myöskin todella antoisa.

Varapuheenjohtaja
Varapuheenjohtajan tärkein tehtävä on pitää kokouksia, mikäli puheenjohtaja ei pääse paikalle, joten varapuheenjohtajan pitää olla hyvin perillä siitä mitä kerholle kuuluu, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Muuten tehtävät ovat mitä laaja-alaisempia, sillä jos hallituslainen tarvitsee apua jossain esimerkiksi koulukiireiden takia, varapuheenjohtaja voi lieventää kyseisen henkilön työtaakkaa esim. auttamalla excursiomestaria excursioiden järjestämisessä. Varapuheenjohtaja voi olla uusi tulokas, mutta ennakkokäsitys kerhon toiminnasta muun muassa tapahtumien kautta on hyödyksi, vaikkakin ei välttämätöntä. Muu samantyyppisen toiminnan kokemus on myös hyödyksi.

Excursiomestari
Excursiomestarin pääasiallinen tehtävä on järjestää yritysvierailuja. Excursiomestarina opit tuntemaan paljon uusia eri yrityksien edustajia. Suurin vuosittainen järjestettävä excursio on Kotimaan Pitkä Excursio, joka on muutaman päivän pituinen, jolla kierretään yritysvierailuilla ympäri Suomea. Excursiomestarina on hyvin todennäköistä, että kontaktiverkkoosi tarttuu tulevaisuuden töpaikkoja silmällä pitäen hyvinkin tärkeitä kontakteja. Et tarvitse aiempaa hallituskokemusta hakiessasi excursiomestariksi. Aiemmat LVI-alan yrityskontaktit ovat eduksi mutta eivät välttämättömiä.

Rahastonhoitaja
Rahastonhoitajan tehtävissä pääsee toimimaan yhdistyksen taloushallintoon kuuluvien asioiden parissa. Rahastonhoitaja pitää kirjaa kerhon tuloista ja menoista. Rahastonhoitaja maksaa kerhon laskut, laskuttaa mm. kannatusjäsenyysmaksut yrityksiltä, valvoo jäsenmaksujen kertymistä sekä arkistoi maksutositteet. Tilinpäätöksen laatiminen tilikauden lopussa kuuluu myös rahastonhoitajan tehtäviin.

Isäntä
Isännän näkyvin tehtävä on pitää huoli siitä, ettei kerhon tapahtumissa kenenkään tarvitse nähdä nälkää tai olla janoissaan. Huomaamattomampi mutta sitäkin tärkeämpi tehtävä on pitää yllä kerhohuoneen kahvitarpeistoa täydentämällä kahvi- ja maitoreserviä tarpeen mukaan. Isäntä toimii myös ns. ”jokapaikanhöylänä”, eli on valmis tekemään kaikennäköisiä nakkihommia mitä puheenjohtaja sattuu keksimään. Ajan puitteissa isäntä voi myös järjestellä excursioita, jos excumestarien aika ei tähän riitä.

Webmaster
Webmaster huolehtii kerhon nettisivuista, tiedotuksesta sekä sähköpostilistoista. Lisäksi kerhon sometilit (Facebook ja Instagram) ovat webmasterin vastuulla. Nettisivut on tehty WordPressillä, jonka käyttö on helppo opetella, jos se ei ole aikaisemmin tuttu. Nettisivujen käytöstä on saatavilla selkeät ohjeet seuraavalle Webmasterille.

Sihteeri
Sihteerin pääasiallinen tehtävä on huolehtia hallituksen ja yhdistyksen kokouspöytäkirjojen luomisesta ja dokumentoinnista. Sihteeri voi lisäksi olla mukana myös muissa, pienemmissä, puheenjohtajan määräämissä avustustehtävissä. Sihteerin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta ja siten soveltuukin erinomaisesti myös ensikertalaiselle. Sujuvasta kirjoitustaidosta ja huolellisuudesta on sihteerille kuitenkin hyötyä, sillä kokouspöytäkirjat ovat talousdokumenttien ohella kerhon virallisia asiakirjoja.

Juottaja
Juottamisella tarkoitetaan -mitäpä muutakaan kuin esimerkiksi kahden kupariputken yhteenliittämistä, mikä on hyvin oleellista LVI -tekniikassa. Sen sijaan hallituksessa juottajan tehtäviin kuuluu apulaisena häärääminen tapahtumissa. Juottaja sopii erinomaisesti ensimmäiseksi hallituspaikaksi, jossa pääsee oppimaan hallituksen tavat ja muiden tehtävien sisällöt, sekä helposti jatkamaan seuraavaan kauteen mieleisessä tehtävässä.

Ilmo pikkujouluihin aukeaa tällä sivulla 5.11 kello 12.

Muista laittaa mahdolliset allergiat ilmoittautumisen kommenttikenttään!
Nähdään Pikkujouluissa!